Μια σημαντική νομοθετική αλλαγή, πέρασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, διευκολύνοντας όσους είναι ιδιοκτήτες ακινήτου, ήθελαν να το μεταβιβάσουν αλλά αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Μέχρι σήμερα, όταν -μέσα από νέες μετρήσεις- προέκυπτε ένα καινούργιο, ακριβέστερο εμβαδόν για ένα διαμέρισμα που επρόκειτο να μεταβιβαστεί, ο ιδιοκτήτης δεν είχε τη δυνατότητα να τροποποιήσει τα τετραγωνικά του συμβολαίου για το διαμέρισμά του.

Έπρεπε να έχει τη συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων, να αλλάξει τη «σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας» με τα «χιλιοστά» της οικοδομής, κάτι που πολύ συχνά ήταν δύσκολο και χρονοβόρο.

Τώρα, με τον νέο νόμο του υφυπουργού Κυρανάκη, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να τροποποιήσει μονομερώς το συμβόλαιό του, χωρίς να χρειάζεται η συναίνεση των γειτόνων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων .

Αυτό σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη ελευθερία για κάθε ιδιοκτήτη που θέλει να μεταβιβάσει το διαμέρισμά του και ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος της ΠΟΜΙΔΑ.