Με το πρώτο φως της ημέρας οι αρχές στη Φλόριντα θα αποτιμήσουν τη ζημιά που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Μίλτον.

Παρά την εξασθένησή του σε κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον αρχικά και 1 αργότερα, από κυκλώνας έντασης 5 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, ο «Μίλτον»  που έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες, κατέστρεψε σπίτια και αυτοκίνητα, προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τρομοκρατώντας με το μένος και την έντασή του, όσους έμειναν στο σημείο.

Το πανίσχυρο φαινόμενο άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος ήδη στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς η καταιγίδα σάρωσε την πολιτεία, με βροχές που αντιστοιχούν σε βροχοπτώσεις πολλών μηνών να ξεσπούν μέσα σε λίγες ώρες.

Στην Τάμπα, την πιο ευάλωτη πόλη στη Φλόριντα, εκδόθηκε προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες, όπου έπεσαν σχεδόν 25 εκατοστά βροχής -ξεπερνώντας τον μέσο όρο του Οκτωβρίου των 5,8 εκατοστών.

LIVE CAMS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Milton ξεθυμαίνει αλλά οι Ασφαλιστικές “πνίγονται” με αποζημιώσεις 100 δισ $