To Σάββατο 5/10/2024 ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio του Talk Radio 989 by Alpha τον Φοροτεχνικό Οικονομολόγο Νίκο Καραμάνο ανέλυσαν το πιο ουσιαστικό ζητούμενο μιας επιχείρησης σήμερα: τα μυστικά της κερδοφορίας και τις τεχνικές για την κλιμακωτή ανάπτυξή της.Στην εκπομπή συζητήθηκε η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να βελτιώσει την κερδοφορία της επιχείρησής του, με έμφαση στα πρώτα βήματα που πρέπει να λάβει, τις παγίδες που μπορεί να περιορίσουν τα κέρδη του, και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αυξήσει τα κέρδη του χωρίς να αυξήσει σημαντικά τα έξοδα. Παράλληλα, αναλύθηκαν πρακτικές που βοηθούν στην αναγνώριση των προϊόντων ή υπηρεσιών με τη μεγαλύτερη κερδοφορία, και πώς ένας επιχειρηματίας μπορεί να επικεντρωθεί σε αυτά για να ενισχύσει την επιχείρησή του. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαχείριση των πόρων και του κόστους, με έμφαση στα βήματα που μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα χωρίς να υπονομευτεί η ποιότητα, καθώς και στον ρόλο της τεχνολογίας στη μείωση των κοστών και την αύξηση της παραγωγικότητας. Ειδική μνεία έγινε στις πρακτικές διαχείρισης ταμειακών ροών για τη διασφάλιση σταθερής κερδοφορίας.

Στην ενότητα για το “scale-up” και την ανάπτυξη επιχειρήσεων, εξηγήθηκε η διαφορά μεταξύ scale-up και απλής ανάπτυξης, και αναφέρθηκαν τα σημάδια που δείχνουν την ετοιμότητα μιας επιχείρησης για scale-up, όπως και οι προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία αυτή. Τέλος, συζητήθηκαν οι επιλογές χρηματοδότησης για το scale-up, οι κατάλληλες στρατηγικές για χρηματοδότηση μέσω εσωτερικών ή εξωτερικών πόρων, καθώς και ο ρόλος των επενδυτών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το πότε είναι σωστό να αναζητηθούν εξωτερικοί επενδυτές.

Κάθε εβδομάδα, ο Θέμης Σαρανταένας, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλεσμένων από την αγορά, θα αποκαλύπτει τεχνικές και βέλτιστες πρακτικές που οι επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα. Με απλή και προσιτή γλώσσα, θα παρέχονται ρεαλιστικά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές. Στόχος της εκπομπής είναι να γίνει ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον σύγχρονο ανταγωνισμό.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Σάββατο 18.00-19.00 από το Talk Radio 98,9FM by Alpha.

Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 4) «Επιχειρηματική Κερδοφορία: Πρακτικές Συμβουλές για Αποτελεσματικό Scale-Up» μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://marketingconsultant.gr/epicheirimatiki-kerdoforia-praktikes-symvoules-gia-apotelesmatiko-scale-up-talk-radio-989/