Οι εκλογές στα επαγγελματικά επιμελητήρια βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στον επιχειρηματικό χάρτη.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μετά την διπλή θητεία του στον ΣΕΒ θα συμμετάσχει στο νέο/αναβαθμισμένο διοικητικό συμβούλιο του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).

Στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΙΟΒΕ συμμετέχουν ο Ν. Νανόπουλος, Π. Βουρλούμης, Β. Ράπανος, Ι. Παράσχης κ.α. ενώ ο ξενοδόχος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, αναλαμβάνει νέος πρόεδρος.

 Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποδοχή της πρότασης της Λουκίας Σαράντη για την ένταξη της Metlen Energy & Metals στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Ο επικεφαλής της Metlen και πρόεδρος της Eurometaux Ευάγγελος Μυτιληναίος προτίμησε να μην ακυρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στον ΣΒΕ (παρότι είχε προσκληθεί από τον Πρωθυπουργό να τον συνοδεύσει στη Νέα Υόρκη).

Επί μία ώρα και μια εκτός κειμένου χειμαρρώδη ομιλία του, ο Ε. Μυτιληναίος ξεκαθάρισε ότι η παλαιότερη αντιπαλότητα μεταξύ του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΒΕ (πρώην Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

Έσπευσε να προσθέσει ότι οι 13 φορείς (μεταξύ αυτών και ο ΣΒΕ) που υπέγραψαν την έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία δημιουργούν έναν ενιαίο επιχειρηματικό πόλο που πρέπει να είναι και να φαίνεται ισχυρός ώστε να εισακούεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.