Στην φάση έκδοσης οικοδομικής άδειας για την κατασκευή νέων ιδιόκτητων γραφείων ευρίσκεται η διοίκηση της ΕΚΤΕΡ.

Επί της Λεωφόρου Χαλανδρίου (Αγία Παρασκευή) η εν λόγω έκταση, με την σχετική διαδικασία (αδειοδότησης ) να προχωρά απρόσκοπτα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, μέσα στο 2025 τα συνεργεία της κατασκευαστικής- του Θανάση Σίψα– θα βάζουν μπροστά-χρονιά που εάν όλα. κυλήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό η ΕΚΤΕΡ θα μπορεί να είναι έτοιμη για την αναβάθμισή της.

Η προοπτική της απόκτησης πτυχίου 7ης Τάξης περιλαμβάνεται στην οικονομική έκθεση- ανακοίνωση μεγεθών πρώτου 6μηνου, γνωστό άλλωστε ότι αποτελεί διακαή στόχο προκειμένου να έχει την δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων υψηλού προϋπολογισμού.

Σε αυτή την κατεύθυνση προωθούνται εξαγορές, συγχωνεύσεις και άλλες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθούν τα ίδια κεφάλαια, να αυξηθούν τα πάγια, μηχανολογικός κ.λ.π εξοπλισμός.

Αρχές 2024 ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 56% των μετοχών του “Ενεργειακού Κόμβου” με την ολοκλήρωση της να εκτιμάται προς το τέλος Νοεμβρίου.
πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πώληση οικοπέδου (στην Ρουμανία), ενώ είναι σε διαδικασία πώλησης του 50% οικοπέδου στην Θεσσαλονίκη (επί της όδού Κωλέττη).

Στα 34,4 εκατ. € ο κύκλος εργασιών στο 6μηνο (στα 24 εκατ. από την αμιγώς οικοδομική δραστηριότητα), στα 5,2 εκατ.€ το καθαρό αποτέλεσμα (μετά από φόρους) και στα 13,4 εκατ. € τα ταμειακά διαθέσιμα.