Η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών έχει γίνει πιο εύκολη και γρήγορη από ποτέ.

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου, εξηγεί πώς η πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος online σας εξοικονομεί χρόνο και κόπο, επιτρέποντάς σας να αποφύγετε τις ουρές σε τράπεζες και καταστήματα ΕΛΤΑ, αλλά και τις χρονοβόρες διαδικασίες. 

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να πληρώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος online, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, αλλά και τις δυνατότητες που σας προσφέρονται για εξόφληση σε δόσεις ή διακανονισμούς.

Πώς να πληρώσετε online τον λογαριασμό του ρεύματος

Για να πληρώσετε online το λογαριασμό του ρεύματός σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. 

  • Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του παρόχου σας: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην επίσημη ιστοσελίδα του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Επιλέξτε την «Πληρωμή Λογαριασμού»: Θα βρείτε μια επιλογή για online πληρωμή λογαριασμών.
  • Επιλέξτε τρόπο πληρωμής: Μπορείτε να εξοφλήσετε τον λογαριασμό με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό, ή μέσω e-banking.
  • Εξόφληση με δόσεις ή συνολικά: Εάν έχετε ρυθμίσει δόσεις ή διακανονισμό, μπορείτε να πληρώσετε το αντίστοιχο ποσό. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα πλήρους εξόφλησης.

Πιο εύκολη είναι η διαδικασία μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής της εκάστοτε εταιρείας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις σαν δίνεται η επιλογή να επιλέξετε πληρωμή, μεταφερόμενοι απευθείας σε περιβάλλον όπου συμπληρώνετε τα στοιχεία της κάρτας σας (χρεωστικής ή πιστωτικής) και προχωράτε στην ολοκλήρωση της πληρωμής. 

Πληρώστε το λογαριασμό σας μέσω του προσωπικού σας e-banking

Ένας άλλος τρόπος online πληρωμής του λογαριασμού του ρεύματος είναι το προσωπικό σας e-banking. 

Σε αυτήν την περίπτωση από το μενού της τράπεζάς σας επιλέγετε την κατηγορία «Πληρωμές» και εν συνεχεία την κατηγορία «Ενέργεια». 

Επιλέγετε την εταιρεία στην οποία έχετε συμβόλαιο, συμπληρώνετε τον κωδικό ανάθεσης πληρωμής ή τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF) που θα βρείτε στο λογαριασμό που έχετε λάβει, συμπληρώνετε το επιθυμητό ποσό πληρωμής και ολοκληρώνετε τη διαδικασία.  

Πληρώστε το λογαριασμό σας χωρίς χρέωση

Η online πληρωμή με τη χρήση κάρτας (χρεωστικής ή πιστωτικής) υποστηρίζεται από τις περισσότερες εταιρείας ενέργειας, και μάλιστα χωρίς χρέωση. 

Σε περίπτωση που πληρώσετε το λογαριασμό ρεύματος μέσω του προσωπικού σας e-banking υπάρχει πιθανότητα η τράπεζα να κρατήσει προμήθεια. 

Ηλεκτρονική πληρωμή διακανονισμού

Στην περίπτωση που έχετε κάνει διακανονισμό μπορείτε να πληρώσετε σε δόσεις το ποσό, πληρώνοντας ταυτόχρονα και τον τρέχοντα λογαριασμό του μήνα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, ωστόσο, είναι να μην αφήσετε απλήρωτη κάποια δόση πέραν της διορίας πληρωμής, γιατί σε αυτήν την περίπτωση χάνετε το διακανονισμό που έχετε κάνει.

Εάν ανησυχείτε ότι ο λογαριασμός σας στο ρεύμα και το φυσικό αέριο μπορεί να ανέβει απότομα ή απλώς θέλετε να τον μειώσετε, τότε μπορείτε να μπείτε στο Pricefox, να συγκρίνετε όλα τα πακέτα ενέργειας της αγοράς και να διαλέξετε αυτό που σας συμφέρει περισσότερο εξοικονομώντας έως και 32€/μήνα.