Το Greek Real Estate Investment Forum 2024 #grei24 διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η συμμετοχή στo συνέδριο είναι εφικτή με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Το συνέδριο φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου όλους τους φορείς και παράγοντες της αγοράς, και αναδεικνύει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές επαγγελματικής διαχείρισης ακινήτων, καταγράφοντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στις πτυχές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ακινήτων. Τέλος παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της Ελληνικής Αγοράς Real Estate.

Από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε:

Τρία ποσοτικά στοιχεία καταδεικνύουν τον ρόλο των δημόσιων υποδομών στην ανάπτυξη, στις θέσεις απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή.

Η προστιθέμενη αξία του κλάδου ανέρχεται στα 3,9 δισ ευρώ δηλαδή 14 τοις εκατό παραπάνω από το 2022.

Αν θέλουμε να έχουμε μια διαχρονική αποτύπωση η συνολική συμβολή στο ΑΕΠ υπερβαίνει τα 180 δισ ευρώ.

Μελέτη του ΙΟΒΕ, σε όρους απασχόλησης, επιβεβαιώνει ότι η συνολική προσφορά της κατασκευαστικής αγοράς ανέρχεται στις 340.000 θέσεις απασχόλησης. Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται στον τομέα των κατασκευών, δημιουργείται ένα ευρώ για το ΑΕΠ της χώρας.

Έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και τρέχουν τα έργα:

Οδικά εμβληματικά έργα όπως: ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ Ε65, ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ, FLYOVER, ΜΠΡΑΛΟΣ-ΑΜΦΙΣΣΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ Ο ΒΟΑΚ.

Σιδηροδρομικά έργα υποδομών: Επενδύουμε στον σιδηρόδρομο για τις εμπορευματικές διαδρομές.

ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

ΓΡΑΜΜΗ 4 στην Αθήνα

Αεροδρόμιο Καστέλλι στο Ηράκλειο

Προαστιακός δυτικής Αττικής και Θεσσαλονίκης

Πρέπει να εξασφαλιστούν πόροι και για συντήρηση υπαρχόντων έργων, με κάποιο τρόπο πρέπει να βρούμε τρόπο βαριάς συντήρησης για τις υπάρχοντες δομές, όπως π.χ. η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ. Οφείλουμε να υλοποιήσουμε αντιπλημμυρικά έργα όπως στη Λέσβο, Αμφιλοχία, Αμβρακία. Όλα αυτά είναι μεγάλα μεγέθη. Αυτή την στιγμή υλοποιούνται περισσότερα από 600 έργα, μικρότερης κλίμακας, αλλά υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας.

Photo Credits
©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι