By the book” η διαδικασία διαχωρισμού δραστηριοτήτων μετά το deal με τη Masdar.

Η συμφωνία του αραβικού ομίλου με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ύψους 3,2 δισ.€– αφορά στην εξαγορά των ΑΠΕ δραστηριοτήτων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

  • Αλλωστε το γνωστό (και ) ως Abu Dhabi Future Energy Company είναι η κρατική εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων– θυγατρική της Mubadala Investment Company– .

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τομείς, δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής που δεν συνάδουν με το core κομμάτι θα μεταβιβαστούν στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης του 67% του μ.κ της ΤΕΝΕΡΓ θα αποσχισθούν δημόσια έργα, διαχείριση αποβλήτων, υποδομές κ.λ.π

Πρόκειται για ένα σημαντικό portfolio- με την αξία των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων να υπολογίζεται στα 68 εκατ. ευρώ, αποτίμηση που θα διενεργηθεί/επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Στα 17,46 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (αποτίμηση στα 1,805 δισ.) στα 19,54 ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής (αποτίμηση στα 2,307 δισ.)

Προοπτικά ευνοημένη από την όλη διαδικασία βγαίνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που σταδιακά θα “ενσωματώσει” επιπλέον τομείς/δραστηριότητες (πέραν της δραστικής μείωσης απαιτήσεων).