Το πρώτο townhall – την ενημέρωση όλου του προσωπικού της ενιαίας τράπεζας- πραγματοποίησαν χθες η Ελένη Βρεττού και ο Αντώνης Βαρθολομαίος, σε μια τηλεδιάσκεψη που είχε τους πελάτες στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής, πολλή αισιοδοξία για το μέλλον, μηνύματα ενίσχυσης του ηθικού του κόσμου που όπως είναι φυσικό, αισθάνεται ευάλωτος σε μια συγχώνευση.

Τα 2 Β της νέας Attica Bank υποσχέθηκαν ότι η δουλειά, οι ιδέες και η καλή διάθεση των ανθρώπων της τράπεζας θα ανταμειφθούν.

Οι δύο managers, μιλώντας θερμά από κοινού, ήταν ξεκάθαροι και τόνισαν ότι στη νέα τράπεζα ήδη όλοι είναι μια ομάδα…

Στο Χρηματιστήριο, χθες, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής του νέου τραπεζικού σχήματος Attica Bank/Παγκρήτια, συνολικά με 53.064.438 μετοχές. Από αυτές, τα 5.557.131 είναι οι τίτλοι που έλαβαν οι μέτοχοι της Παγκρήτιας στο πλαίσιο της θεσπισμένης σχέσης ανταλλαγής, όπου για κάθε 34,228 παλαιές μετοχές που κατείχαν αντιστοιχούσε 1 της νέας Attica Bank.

Έχουν ήδη διαγραφεί οι 2.506.921 μετοχές της Attica Bank που ήταν στο χαρτοφυλάκιο της Παγκρήτιας , με κόστος κτήσης 33,844 εκατ. ευρώ, από τη συμμετοχή της στην περσινή ΑΜΚ.

Η εκκίνησή της νέας μετοχής έγινε στα 9,42 ευρώ. Άλλαξε όμως  η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μετοχών. Η νέα κεφαλαιοποίηση της Attica Bank από τα 471,133 εκατ. ευρώ, βρέθηκε στην αφετηρία των 499,866 εκατ. ευρώ.

Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου σχήματος, έφυγαν οι βιαστικοί και βραχυπρόθεσμα κερδισμένοι, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να υποχωρήσει στα 397,8 εκατ.€