Ένα νέο κεφάλαιο στην κατανόηση των τάσεων και την ανάλυση των δεδομένων της ελληνικής αγοράς εργασίας, ανοίγει η συνεργασία του Ομίλου Adecco με το Ελληνικό Παρατηρητήριο – Κέντρο Ερευνών για την Σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο του LSE – London School of Economics and Political Science.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η πρώτη έρευνα με αντικείμενο τη ζήτηση δεξιοτήτων & τις διαδικασίες πρόσληψης και μισθοδοσίας ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η ανεξάρτητη έρευνα διεξάγεται από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Βασίλη Μοναστηριώτη, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στην Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), κάτοχο της Έδρας Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Το ελληνικό παράρτημα του Ομίλου Adecco στηρίζει το εγχείρημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο πλευρών να συγκεντρώσουν πολύτιμα ευρήματα για το ανθρώπινο δυναμικό. Στόχος να αξιοποιηθούν τα δεδομένα τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε κοινωνικό ή θεσμικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό το μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και Κύπρο. Δραστηριοποιείται στα πεδία της ανάπτυξης και υποστήριξης της ακαδημαϊκής έρευνας και ανάλυσης της δημόσιας πολιτικής, τόσο ως εφαρμοσμένης πολιτικής, όσο και ως διαδικασίας χάραξης και διαμόρφωσης, και της πολιτικής οικονομίας στη σύγχρονη Ελλάδα, στο πλαίσιο της ΕΕ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε το έργο του Ελληνικού Παρατηρητήριου του London School of Economics, ενός παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκού θεσμού. Αυτή η συνεργασία εγγυάται ότι τα ευρήματά μας θα είναι αξιόπιστα, διορατικά και με μεγάλο αντίκτυπο. Με την κοινή χρήση των εμπειριών και των απόψεών σας, κάνουμε ένα βήμα ώστε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της εργασίας στη χώρα μας» τόνισε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, VP Adecco Group, Country Head of Greece & Bulgaria.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής κ. Βασίλης Μοναστηριώτης ανέφερε: «Στηριζόμενοι σε μια ομάδα ερευνητών με πλούσια παρουσία στη διεθνή βιβλιογραφία και συμμετοχή στην χάραξη οικονομικής πολιτικής, ευελπιστούμε ότι η έρευνά μας θα αναδείξει στοιχεία που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων πολιτικής, που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στον σχεδιασμό πολιτικών κατάρτισης, ανάπτυξης και προσέλκυσης δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για το ελληνικό επιχειρείν».