Μία ακόμη ηχηρή άφιξη αναμένεται προσεχώς, αυτήν τη φορά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του το «ξενοδοχείο της χούντας», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται το ημιτελές τουριστικό συγκρότημα που βρίσκεται στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα, με την υπογραφή του αμερικανικού fund HIG Capital Advisors LLC.

Αυτήν την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του και οι αδειοδοτήσεις που πρέπει να εξασφαλιστούν για την ανάπλαση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, το οποίο αποκτήθηκε έναντι 25 εκατ. ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα απαιτηθούν κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ, με τις σχετικές εργασίες να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν το 2025.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα αποτελεί το πρώτο της HIG στην ηπειρωτική χώρα και αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η οποία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επενδυτών. Άλλωστε, επιδίωξη της HIG είναι η ανάπτυξη ενός πολυτελούς resort στα πρότυπα εκείνων που λειτουργούν ήδη στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και φιλοξενούν ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

Την ίδια στιγμή, ο επενδυτικός σχεδιασμός της HIG προβλέπει δύο ακόμη εξαγορές ξενοδοχείων στην Κρήτη, που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ. Η μία εξαγορά, μάλιστα, αφορά ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πόλη του Ρεθύμνου, με τις σχετικές διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκτός, πάντως, από τη νησιωτική χώρα, οι επιτελείς του fund εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στην ηπειρωτική χώρα, με τη Χαλκιδική και την Πελοπόννησο να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Στόχο του fund, όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, διευθύνων σύμβουλος της Inventio, του αποκλειστικού συνεργάτη της HIG Capital στην Ελλάδα, αποτελεί η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πολυτελών ξενοδοχείων ανά τη χώρα, δυναμικότητας 6.000 δωματίων.

Εν συνόλω, το αμερικανικό fund HIG Capital Advisors LLC, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του αποτυπώματός του στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο, έχει δρομολογήσει μέχρι το 2025 τουριστικές επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ.