Η νέα σήραγγα που κατασκευάζεται αυτή την εποχή στα Σεπόλια, θα καταστήσει την Αθήνα περισσότερο λειτουργική στην κυκλοφορία.

Η Σιδηροδρομική Σήραγγα των Σεπολίων, όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα συμβάλει άμεσα στην αύξηση της οδικής και σιδηροδρομικής ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, αφού θα επανασυνδεθεί οδικά ο αστικός ιστός.

Το κόστος του νέου έργου του ΟΣΕ εκτιμάται στα 66,8 εκατ. ευρώ.

Το 2018 ξεκίνησε η κατασκευή της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στα Σεπόλια, με το έργο, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, να ολοκληρωνόταν το 2023, ωστόσο υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις.

Με βάση τις πιο πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Δυτικός διάδρομος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2025 και αμέσως μετά να ακολουθήσει ο Ανατολικός.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πρόκειται για την κατασκευή δρομικού διαδρόμου συνολικού μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων το 1,33 χλμ. περίπου είναι πλήρως υπογειοποιημένο.

Ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσ/νίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+180) στην περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων, όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.