Στις 28 Αυγούστου η διοίκηση της Motor Oil θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα 6μηνου.

Την αμέσως επομένη- θα γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση αναλυτών/επενδυτών με μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Το teleconference του team υπό τον Πέτρο Τζαννετάκη θα ξεκινήσει στις 16.30′ (στην διάρκεια της συνεδρίασης) αντί της 17.30′ (μετά την λήξη)

Χρηματιστές πιθανολογούν πως αυτή η αλλαγή σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση της Morgan Stanley να “βγάλει” τη μετοχή από τον MSCI Greece Standard (στον MSCI Small Cap) συνδυαστικά με το rebalancing της 30ης Αυγούστου.

  •  Τελευταία συνεδρίαση μηνός, με αρχή ισχύος των αλλαγών του διεθνούς οίκου, και πρώτης συνεδρίασης διαπραγμάτευσης την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως η διοίκηση του Ομίλου θέλει να περάσει τα κατάλληλα μηνύματα στους διαχειριστές ξένων funds, που διατηρούν σημαντικές θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο…

Οσον αφορά στην απόφαση της MSCI όπως σημείωνε το “Β” κρίθηκε στις λεπτομέρειες, και δη στην αποτίμηση του “καθαρού free float” δηλαδή της διασποράς που δεν είναι στα χέρια βασικών μετόχων, συνδεδεμένων σχημάτων, άλλων φορέων.

Στα 2,357 δισ € η αποτίμηση, μετά την αντίδραση κατά 1,24% στα 21,28 ευρώ, την Τετάρτη.

Με συναλλαγές 331 χιλ τμχ ένδειξη πως στη μετοχή τοποθετούνται ισχυροί επενδυτές, από τα χαμηλά των 20,62 ευρώ της Τρίτης.