Περισσότερα από 30 εναέρια μέσα προσπαθούν τώρα, να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο της Αττικής που έχει ήδη πάρει εφιαλτικές διαστάσεις , έχει ξεπεράσει πλέον τα 30 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από την περιοχή του Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής, για να φτάσει στο Πεντελικό όρος το πρωί της Δευτέρας.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την Αττική.  Ένα μαύρο πέπλο καπνού έχει σκεπάσει τον Αττικό ουρανό πάνω από την πλατεία Συντάγματος

Η φωτιά σε λιγότερες από 12 ώρες «έτρεξε» απόσταση μεγαλύτερη των 30 – 40 χλμ. σύμφωνα με τον πυρομετεωρολόγο Θοδωρή Γιάνναρο.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Πεντέλη, καθώς όπως ανακοίνωσε και η πυροσβεστική έχει μπει στο Πεντελικό Ορος.

Tο έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά, ενώ τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει ότι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ζηρίνειο είναι ανοιχτό και διαθέσιμο να υποδεχθεί τους πολίτες, που λόγω της φωτιάς έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους.

Το κλειστό γήπεδο στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ι. Ζηρίνης»για όσο διάστημα χρειαστεί θα λειτουργήσει ως α’ σημείο υποστήριξης του Δήμου για την υποδοχή και διανυκτέρευση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. Η είσοδος στο Κλειστό του Ζηρινείου θα γίνεται από την οδό Άνδρου

Στις 6.20 το πρωί, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Ανατολή προς Νέα Μάκρη. 

Στην περιοχή της Ανατολής οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους, καθώς η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια.

Τα μηνύματα του 112 μεταξύ τις 04.30 και τις 5.45 ήταν αλλεπάλληλα:

Εντολή για εκκένωση σε:

  • Πεντέλη,
  • Ντράφι,
  • Διώνη,
  • Νταού,
  • Αγ. Σπυρίδωνα,
  • Δαμάρασι.

Μετά την εντολή για εκκένωση της Πεντέλης, οι Αρχές εκκένωσαν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ υπάρχει ετοιμότητα και για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εκκενωθεί.