Το ξενοδοχείο-ορόσημο για το νησί των ανέμων KIVOTOS MYKONOS ετοιμάζεται να υποδεχτεί μέσα στον Σεπτέμβριο τα καθιερωμένα “Kivotos Art Projects” φιλοξενώντας τρεις εικαστικούς που έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα για το έργο τους. Ο Έλληνας Βασίλης Μιχόπουλος, γνωστός ως vmixo στις 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου, ο Mr.stARTue Μιχάλης Κολώνης από τις 14 έως 15 Σεπτεμβρίου και ο Γερμανός Philipp Jänicke στις 20 με 23 Σεπτεμβρίου θα δημιουργήσουν «ζωντανά» στον χώρο της art gallery του ξενοδοχείου πρωτότυπα έργα, εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία και το όραμα του KIVOTOS MYKONOS. Όσοι επισκεφθούν εκείνο το διάστημα την art gallery του ξενοδοχείου και γνωρίσουν από κοντά το έργο των δύο καλλιτεχνών θα μπορούν να αιτηθούν custom έργα με την υπογραφή τους. 

Η Τέχνη, κομμάτι της φιλοσοφίας του KIVOTOS MYKONOS

Ένας παλιός γαλλικός καθρέφτης ενέπνευσε τη δημιουργία του ξενοδοχείου. Η συγκεκριμένη αντίκα αγοράστηκε από το Marché Aux Puces στο Παρίσι και σήμερα δεσπόζει στο κεντρικό μπαρ του KIVOTOS MYKONOS. Έκτοτε, ο Σπύρος Μιχόπουλος, οραματιστής και ιδρυτής του ξενοδοχείου συνέχισε να αποθησαυρίζει ξεχωριστά έπιπλα και αντικείμενα στην «Κιβωτό» του.

Μεταμορφώνοντας το Μυκονιάτικο λευκό σε έναν καμβά δημιουργικότητας, ο Σπύρος Μιχόπουλος προσέθεσε πινελιές σύγχρονης τέχνης σε κάθε ένα από τα σαράντα πολυτελή δωμάτια του KIVOTOS MYKONOS, τα οποία είναι διακοσμημένα με αυθεντικά έργα τέχνης και ξεχωριστό design, με lux πολυελαίους Murano, μαρμάρινα τραπέζια και vintage φωτιστικά. 

Ο Αλέκος Φασιανός έχει εμπνευστεί σκίτσο από το όνομα του ξενοδοχείου, το οποίο και δώρισε στους ιδιοκτήτες του KIVOTOS MYKONOS, ενώ στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου υπάρχει το άγαλμα της Κόρης της Θάλασσας από τον διάσημο Έλληνα γλύπτη Δημήτρη Αρμακόλα. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό εξαιρετικών σύγχρονων πινάκων και έργων τέχνης, μια σειρά από ακριβή αντίγραφα Δήλιων αντικειμένων και γλυπτών, σπάνια κομμάτια του 17ου και 18ου αιώνα, καθώς και μια εντυπωσιακή συλλογή από μπαούλα Louis Vuitton.

Με περισσότερα από δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη σκηνή της τέχνης στην Ελλάδα, τα Kivotos Art Projects έχουν ήδη παρουσιάσει ομαδικές και ατομικές εκθέσεις περισσότερων από 50 σύγχρονων καλλιτεχνών. 

Αντλώντας έμπνευση από την τέχνη και τη φύση, το KIVOTOS MYKONOS δεν υποτάσσεται στο πέρασμα του χρόνου, αλλά διαρκώς εξελίσσεται.

ασίλης Μιχόπουλος (@vmixo) 

Ο Βασίλης Μιχόπουλος (γνωστός και ως Vmixo) είναι Έλληνας καλλιτέχνης της ποπ κουλτούρας. Μέσω της καλλιτεχνικής του αλχημείας, μετατρέπει τον συνηθισμένο καμβά σε ζωντανές αφηγήσεις, όπου η street art ζωντανεύει μαζί με γνωστούς και αγαπημένους ήρωες των καρτούν. Ως καλλιτέχνης, προσφέρει μια νέα προοπτική και ασυνήθιστες τεχνικές στη τέχνη του, καθώς ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων με Δαλτωνισμό, μια διαταραχή της όρασης όπου δεν μπορείς να διακρίνεις συγκεκριμένα χρώματα. Έτσι, τα έργα του αποκτούν έναν μοναδικό χαρακτήρα που ξεχωρίζει. Η τέχνη του αντικατοπτρίζει τη ζωντάνια και τη χαρά της ποπ κουλτούρας, με έντονες χρωματικές αντιθέσεις και ζωντανά στοιχεία. Τα ζωντανά χρώματά του σε συνδυασμό με περίπλοκες λεπτομέρειες εκπέμπουν ζωή στις δημιουργίες του, γεφυρώνοντας τα κενά ανάμεσα σε πολιτισμούς και υπόβαθρα, ενώ μας θυμίζουν την ομορφιά και την ποικιλία που συναντάμε στην καθημερινή ζωή. Συμπερασματικά, ο Vmixo είναι ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει τη street art με τον μαγευτικό κόσμο των χαρακτήρων καρτούν και αντιπαραβάλλει τη σύγχρονη ζωή. 

Μιχάλης Κολώνης (@mrstartue)

 Ο σύγχρονος Έλληνας καλλιτέχνης Μιχάλης Κολώνης ενσωματώνει τη πλούσια ιστορία τέχνης της χώρας του στα έργα του που ανατρέχουν στην αρχαία Ελλάδα. Ο Μιχάλης ξεκίνησε την καριέρα του ως καλλιτέχνης σε ηλικία δεκαπέντε ετών και έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές με την πάροδο των χρόνων. Εργάζεται κυρίως με γλυπτά από αλάβαστρο, σπρέι και μαρκαδόρους, δημιουργώντας πολύχρωμα έργα τέχνης γεμάτα αντιθέσεις – όχι μόνο οπτικές, αλλά και σημασιολογικές. Τα γλυπτά που χρησιμοποιεί απεικόνιζαν θεούς από την ελληνική μυθολογία και τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής. Με σπρέι και μαρκαδόρους, καλύπτει τις αρχαίες θεότητες με σύμβολα, σημάδια και ετικέτες που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες πολιτιστικές “ψυχώσεις” – τι σκέφτεται και τι ονειρεύεται ο πολιτισμός του 21ου αιώνα. 

Filipp Jenikäe (@ filipp_jenikae)

Ο Filipp Jenikäe είναι Γερμανός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Münster και το Παρίσι. Η είσοδός του στον κόσμο της τέχνης έγινε μέσω της μητέρας του, που ήταν δασκάλα τέχνης, ενώ την εποχή που ζούσε στο Βερολίνο, το οποίο ήταν το τέλειο περιβάλλον για τις δημιουργικές του αναζητήσεις, αποτέλεσε και την έμπνευση για να δημιουργήσει τους πρώτους πίνακές του. Ζωγραφίζοντας κυρίως με ακρυλικά χρώματα σε καμβά, τα έργα του αποτυπώνουν την pop κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων των επιτευγμάτων αθλητών και μουσικών. Οι λεπτομέρειες των πόλεων και κοινωνιών στις οποίες έζησε επηρεάζουν, επίσης, τους πίνακές του, που απεικονίζουν τοπία και ζωντανές κοινωνικές σκηνές σε διάφορες τοποθεσίες δημοφιλών πόλεων. 

Το KIVOTOS MYKONOS

Το KIVOTOS MYKONOS είναι ένα luxury 5-stars resort που θυμίζει μικρογραφία της χώρας της Μυκόνου, με τις 40 σουίτες του να είναι σπαρμένες ανάμεσα σε σοκάκια, κρυφές γωνιές, πλατείες και οάσεις νερού. Από κομψές σουίτες μέχρι ανακτορικές βίλες δύο υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες, κάθε χώρος στο Kivotos Mykonos αναδύει έναν αέρα αυθεντικότητας και μεσογειακής πολυτέλειας, σε συμφωνία με τη γαλήνη που προσφέρει το τοπίο ενώ αγκαλιάζει τους επισκέπτες με ένα διαρκές αίσθημα ιδιωτικότητας που ξεκινά από το δωμάτιο και φτάνει έως την παραλία του ξενοδοχείου. Ο ειδυλλιακός αμμώδης κόλπος του Ορνού βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από την κοσμοπολίτικη Χώρα της Μυκόνου, ενώ το KIVOTOS MYKONOS είναι χτισμένο στο άκρο της παραλίας, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ιδιωτικότητα, χαλάρωση, ηρεμία, ευεξία, αποκλειστικές υπηρεσίες και ανέσεις σας περιμένουν σε ένα από τα πιο διακεκριμένα boutique design ξενοδοχεία στη Μύκονο.