Την έγκριση των στόχων του για περιορισμό των εκπομπών άνθρακα πέτυχε ο όμιλος Adecco από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), τον κορυφαίο και αξιόπιστο φορέα στόχων βιωσιμότητας διεθνώς. 

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ενδελεχούς ανάλυσης του παγκόσμιου περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου Adecco, η έγκριση της  SBTi , σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, το οποίο αναδεικνύει την αφοσίωσή του στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την προστασία του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.

Στο πλαίσιο αυτής, οι αναγνωρισμένοι κλιματικοί στόχοι της Adecco ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις παγκόσμιες προσπάθειες για να διατηρηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από καταστροφικά επίπεδα. Πρόκειται για ένα ορόσημο στον πυλώνα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και της κοινωνικής ανταπόδοσης και μία διαρκής δέσμευσή του Ομίλου απέναντι στους πελάτες, τους συνεργάτες και το ευρύ κοινό. 

Ειδικότερα, ο Όμιλος σκοπεύει να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030 σε ποσοστό περισσότερο από 50% σε σχέση με το 2019,  και να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Δεδομένου ότι οι μετακινήσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% των εκπομπών, η Adecco έχει δεσμευτεί να τις μειώσει κατά 27,5% . Έχει προηγηθεί μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 34% από το 2018, ενώ η πρόσφατη επικύρωση των στόχων από την SBTi καταδεικνύει πλήρως την ορθότητα της κατεύθυνσης που έχει το πλάνο βιωσιμότητας του οργανισμού. 

Με αφορμή την πιστοποίηση βιωσιμότητας SBTi, ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς,  VP Adecco, Country Head of Greece & Bulgaria δήλωσε: «Η δράση κατά της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να περιμένει. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η βιωσιμότητα είναι κεντρική αξία για τον όμιλο Adecco και η δέσμευσή μας σε αυτή πιστοποιείται από τον πιο έγκριτο φορέα στόχων βιωσιμότητας διεθνώς. Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον πλανήτη, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνατότητες στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, παρακινώντας τα ενδιαφερόμενα μέρη να μας ακολουθήσουν και προωθώντας μια κουλτούρα περιβαλλοντικής ευαισθησίας μέσα από τους ανθρώπους μας».