On track η αναδιάρθρωση θυγατρικών και συμμετοχών του Ομίλου Intracom, με την πώληση του 27,6% της πρώην Κλουκίνας Λάππας ΚΛΜ, όπως είχε ανακοινωθεί από την ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ιουλίου.

Η εξαγορά του ποσοστού της Κλουκίνας-Λάππας (έναντι 11,1 εκατ. €) είχε προαναγγελθεί με την εξαγορά της  Ευρώπης Ασφαλιστικής και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της Ευρώπη Holdings.

Επόμενη κίνηση η αύξηση κεφαλαίου στην Ιntracom Properties, (ύψους 25 εκατ.€), που θα οδηγήσει στη συγχώνευση της KΛΜ και της «Ευρώπη Ασφαλιστική».

Διαδικασία στην οποία θα συνδράμουν εφοπλιστές και επιχειρηματίες που είναι κοντά στον Σωκράτη Κόκκαλη.

Σε πρώτη φάση, η μητρική Intracom εκχωρεί το 27,6% (11.106.255 μετοχές) που κατέχει στην Κ.Λ.Μ στην τιμή του 1 ευρώ τη μία.

Σε ρόλο βασικού αγοραστή φαίνεται πως έχει ήδη μπει ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας.

Συν τω χρόνω εξελίξεις “τρέχουν” τόσο στην Intralot- το ΧPHMA Week/Banks.com.gr θα έχει σύντομα αποκλειστικό ρεπορτάζ– όσο στα συναφή projects του επιχειρηματία, ενδεικτικά αναφέρονται η από κοινού με τον Θανάση Λασκαρίδη ανάπτυξη του σχεδιασμού υλοποίησης του Voria (με επίκεντρο τη μεταφορά του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι) αλλά και η πρόσφατη εκχώρηση μειοψηφικού ποσοστού της Κέκρωψ στον Πέτρο Σουρέτη.