Τον χορό άνοιξε η Eurobank και σειρά παίρνει η Τράπεζα Πειραιώς. Όλες οι τράπεζες θα ανακοινώσουν το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα νέα πακέτα χρεώσεων και προμηθειών, προσφέροντας διέξοδο στους πελάτες τους για τις πολλές και βαριές χρεώσεις στις συναλλαγές.

Στις 8 Ιουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με στελέχη τραπεζών όπου και επανέφερε τις προτροπές του για την ανάγκη μείωσης των τραπεζικών προμηθειών στις συναλλαγές των πελατών τους.

  • Με την καθιέρωση των “πακέτων προμηθειών” στην τραπεζική αγορά επιδιώκεται να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από τις δωρεάν ή μειωμένες χρεώσεις και έτσι οι τράπεζες στοχεύουν τώρα και δίνουν μάχη για να προσελκύσουν δύο κατηγορίες πελατών, οι οποίοι ως τώρα δεν ήταν και περιζήτητοι, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Είναι σταθεροί πελάτες και όποιος μεταφέρει σε μια τράπεζα τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή του, θα αγοράσει και το πακέτο, αφού μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού θα κάνει τις πληρωμές των υποχρεώσεών του…