Η συμμετοχή στην σημερινή διαδικασία  εκλογής ηγεσίας του ΣΕΒ αναμένεται υψηλότερη από κάθε άλλη φορά. Σε 742 ανέρχονται τα ταμειακώς εντάξει μέλη που δικαιούνται να ψηφίσουν. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 20 Μαϊου, υπήρξε ένα κύμα νέων εγγραφών και 74 μέλη απέκτησαν δικαίωμα ψήφου.

Εκεί ξεχωρίζουν κάποιες περιπτώσεις επιχειρηματικών ομίλων που ενέγραψαν 3 και 4 θυγατρικές τους εταιρείες -αυτό φαίνεται από την διεύθυνση των γραφείων κατά στοιχεία των νέων μελών- προφανώς σε μια ύστατη προσπάθεια να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του ενός ή της άλλης υποψηφίου προέδρου.

Χθες εστάλη ένα e mail σε όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη σύμφωνα με το οποίο

  • «λόγω μεγάλης συμμετοχής στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ 2024, σας ενημερώνουμε ότι η διεξαγωγή των εργασιών της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ» στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ”.

Εκτός από την εκλογική αναμέτρηση των υποψηφίων προέδρων  Τσέτη – Θεοδωρόπουλου, ενδιαφέρον έχει ποιοι θα εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο.

Υπάρχουν 24 υποψηφιότητες για 14 θέσεις. Τα 24 μέλη που διεκδικούν μια από τις 14 θέσεις μελών στο Δ.Σ. είναι οι κ.κ. Πέγκυ Αντωνάκου (Google Ελλάς), Κώστας Βαμβακάς (VK Premium), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (BIANEΞ), Πάρης Γραβουνιώτης, Καλλίνικος Καλλινικος (Goldair Cargo), Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola), Ιωάννης Καραγιάννης (Olympia Group), Νικόλαος Καυκάς (Καύκας Β.), Ματίνα Κοίλιαρη (SABo), Έφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών), Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός), Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), Φίλιππα Μιχάλη (ΝΝ Ασφαλιστική Ζωής), Κωνσταντίνος Νέμπης (ΟΤΕ Αcademy, OTE), Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings), Αριστοτέλης Παντελιάδης (Metro), Μαρία Πασχαλίδου (Grantex), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς και Συνεργάτες), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης), Θεόδωρος Τρύφων (Elpen), Ευάγγελος Χρυσάφης (Metlen) και Βασίλειος Ψάλτης (Alpha Bank).

Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων υποψηφιότητα έχουν υποβάλλει τρεις και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ράνια Αικατερινάρη (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) και Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy).