Συνεχίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα η εικοτολογία γύρω από το ενδεχόμενο διοικητικών εξελίξεων στον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι η πρώτη- και δεν προοιωνίζεται να είναι η τελευταία, στην περίπτωση που για ακόμη μία-πολλοστή- φορά διαψευστούν.

  • Ωστόσο, συντρέχουν εξελίξεις, υπάρχουν δεδομένα που θα μπορούσε- υπό προϋποθέσεις- να αφορούν από τα ποδοσφαιρικά της χώρας μέχρι τα τραπεζικά, και δη τα μη συστημικά.

 

Κοινός τόπος, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, πως πολλοί διεθνείς και Ελληνικοί πολιτικοί και διπλωματικοί παράγοντες δεν θα έβλεπαν ως αρνητική ενδεχόμενη εξέλιξη
αλλαγής του διοικητικού status στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, από τον Δεκέμβριο 2023 στα επιχειρηματικά/ποδοσφαιρικά στέκια της συμπρωτεύουσας το όνομα του Τέλη Μυστακίδη ακούγεται/εμπλέκεται σε διάφορα σενάρια, γνωστή/διακηρυγμένη άλλωστε η συμπάθεια του για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Παράγων συνομιλητής του επιχειρηματία σημείωνε τότε πως, “…μεγάλος στόχος ήταν ο ΟΛΘ-επενδύσεις real estate-“ σε μία συγκυρία που ενδιαφέρον για λιμάνι στα βόρεια είχε δείξει και ο Κωσταντίνος Μπήτρος- HIG– “δείχνοντας” ο επικεφαλής του fund και τον ΟΛΘ στην περίπτωση που ο Ιβάν Σαββίδης-όντως- ενδιαφερόταν να πουλήσει.

Το, σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν εξελίξεις- συνεκτιμώντας το new entry του γεννημένου στην Θεσσαλονίκη (1962), μεγαλωμένου στη Ρώμη, με διπλή υπηκοότητα (ελληνική, αγγλική) και στη συνέχεια billionaire (σύμφωνα με το Bloomberg ήταν ένα από τα ανώτερα στελέχη του τμήματος εμπορίας που έγιναν δισεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί», χάρη στην αρχική δημόσια προσφορά της Glencore το 2011, με την εταιρεία να αντλεί το ποσό-μαμούθ των 11 δισ$).

To  ενδιαφέρον του για το εγχώριο banking γνωστό, αρχικά επενδυτικά- καθώς τον Ιούνιο του 2020 ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος μέτοχος (με το 5,1472%) στην Τράπεζα Πειραιώς μετά τον John Paulson  που ήλεγχε ποσοστό 9,5% και το αμερικανικό fund Bienville με ποσοστό 5,5%, το 2020 απέκτησε πακέτο  μετοχών και  δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σταδιακά, μετά την αύξηση κεφαλαίου, η συμμετοχή του υποχώρησε στο 2,9%.

Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται ότι, το 2013 είχε συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συζητώντας τις δυνατότητες που υπήρχαν να επενδύσει στην Ελλάδα, προκειμένου όπως επισήμανε και τότε να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, είχε συμμετάσχει τότε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Τελευταία όμως, το ενδιαφέρον του απόκτησε και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, με την απόκτηση την εξαγορά της Aegean Baltic Bank.

  • Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να είναι ένας δυνητικός…cornerstone investor στην προσπάθεια εξυγίανσης της Attica Bank- συγχώνευσης με Παγκρήτια- δημιουργία του λεγόμενου πόλου;

Στην κυβέρνηση σίγουρα θα το ήθελαν, συγκεκριμένοι παράγοντες- με 2-3 είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν ο 62χρόνος billionaire– δεν θα έλεγαν όχι, στην Θεσσαλονίκη εξυφαίνονται πολλά σενάρια. Και δη προς Χαλκιδική μεριά, στο Πευκοχώρι.