Βρίσκοντας στήριξη στο βελτιωμένο ευρωπαϊκό κλίμα, το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζει σήμερα ανοδική πορεία, σε μια προσπάθεια να διαγράψει μέρος των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.

Συγκεκριμένα,  ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,77% στις 843,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.137,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,05% στις 945,03 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ, η Alpha Bank, η Πειραιώς και η Eurobank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του +2% κινούνται οι Λάμδα, Εθνική, Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και ΕΧΑΕ. Κέρδη που ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και Βιοχαλκο.

Ελαφρώς  ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Folli Follie και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ η ΕΕΕ και η Motor Oil κινούνται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως οι απώλειες να ξεπερνούν το 1%. Ο ΟΛΠ, για τον οποίο ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ΑΜΕΜ, κινείται με απώλειες 2,99%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη εικόνα του ΧΑΑ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει, και προς το παρόν οι διορθώσεις συνέστησαν ευκαιρίες ρευστοποιήσεων χάρη στα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων, καθώς και  ευκαιρίες επανατοποθετήσεων σε καλύτερες τιμές.