Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αφού δεν πρόλαβε να ξεκινήσει φέτος την δική της διαδικασία, πώλησης των μετοχών που έχει στον έλεγχο του το Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Alpha και της Εθνικής,

αποφάσισε

  • να εξουσιοδοτήσει την BNP Paribas, την BofA Securities, τη Deutsche Bank, την Goldman Sachs Bank Europe SE, τη Morgan Stanley και την UBS Investment Bank για να διαχειριστούν από κοινού ως “Bookrunners” για την έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου Υψηλής διαβάθμισης (Benchmark RegS Bearer Fixed Rate Reset Senior NC5) έως 500 εκατ. Ευρώ.

Το νέο ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Ba2 / BB- από τους  Οίκους Moody’s και Fitch.

Στελέχη της Piraeus Bank,  βρίσκονται στο Λονδίνο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο που διοργανώνει η Morgan Stanley για λογαριασμό της ΕΧΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι στην έκδοση ενός ακόμη ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, λήξης Ιουλίου 2028, με επιτόκιο 7,25%, πληρωτέο σε ετήσια βάση, το οποίο αναπροσαρμόζεται μετά την πάροδο τεσσάρων ετών βάσει του ισχύοντος επιτοκίου mid swap πλέον 3,692%, ενώ είναι εξαγοράσιμο ολικώς την 13η Ιουλίου 2027 στην τιμή 100 της ονομαστικής αξίας.

Επίσης, τον Νοέμβριο του 2022 είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου senior preferred τίτλου 4ετούς διάρκειας αντλώντας 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% και κουπόνι στο 8,25% με προφορές που ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε ήδη επιτύχει τον στόχο – 21,8% – που της έχει τεθεί ως ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση για τον Ιανουάριο του 2024, γεγονός που της παρέχει μια πολύ καλή τοποθέτηση απέναντι στις απαιτήσεις και τους στόχους για το τέλος του 2025.