Την αναβάθμιση του αξιόχρεου 4 ελληνικών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς) ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου.

Η S&P ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε “B-/B” από “CCC+/C'”, μετά την αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων πιστοληπτικών αξιολογήσεων σε ξένο και εγχώριο νόμισμα της Ελλάδας σε “B+” από “B”, στις 25 Ιουνίου, λόγω της μείωσης των κινδύνων για την εξυπηρέτηση του χρέους της.

  • «Προβλέπουμε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση από την Ελλάδα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM θα βοηθήσει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών και επενδυτών στο τραπεζικό σύστημα» σημειώνει ο οίκος.

Παράλληλα, η Standard n’ Poors τονίζει ότι «οι προοπτικές των αξιολογήσεων είναι σταθερές, αντανακλώντας την άποψή ότι είναι ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για το αξιόχρεο των τραπεζών