ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ WEEK

  • H επανάκαμψη του πληθωρισμού, και δη του δομικού, δυσχεραίνει έτι περισσότερο τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ σε ό,τι αφορά την προοπτική επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.
  • Συνέχεια στην επιθετική ρητορική της ΕΚΤ βλέπει η Goldman Sachs, προεξοφλώντας τις συν 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο. Οι αναθεωρημένες προβλέψεις είναι προς το χειρότερο, «δείχνοντας» ακόμη και Σεπτέμβριο. Αντέχει μεν το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, πλην όμως νέες ανατιμήσεις σε λιανεμπόριο και υπηρεσίες έρχονται άμεσα.
  • Εβδομάδα οικονομικών αποτελεσμάτων 2022 και αυτή, ξεχωρίζει η Eurobank, με την αγορά να εκτιμά πως θα επιβεβαιωθεί η βελτίωση που καταγράφηκε στην περίπτωση της Πειραιώς. Πλέον, η προσοχή βρίσκεται και σε Εθνική και Alpha Bank, αλλά και σε ΟΠΑΠ και Autohellas.
  • Κατά κανόνα αυξημένων διανομών εσόδων/κερδών οι τελευταίες, με την Autohellas να «τρέχει» με «ρυθμούς EVO», μετά και τα νέα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας.
  • «Ο Μυτιληναίος στο Λονδίνο»: παραφράζοντας το γνωστό και καλό “Englishman in New York” του Sting. Στην εκπομπή Squank Box, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι και πολλοί οι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν τέτοια αναγνωρισιμότητα και ζήτηση σε τέτοιες εκπομπές με τόσο υψηλή απήχηση στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.
  • Στη διάρκεια της ομιλίας/συνέντευξης, στη γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης, έπαιζαν τα κύρια οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και κυρίως τι λένε οι αναλυτές για τη μετοχή. Αυτό σε ένα κοινό εκατομμυρίων επενδυτών, fund managers και επαγγελματιών της αγοράς. Κεντρική οικονομική εκπομπή του CNBC, με Στιβ Σέτζγουικ και Τζεφ Κάτμορ. Παρακολουθώντας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλo της Mytilineos, καταλαβαίνει κάποιος γιατί λ.χ. η Wood & Co αναθεωρεί την τιμή-στόχο από τα 26 στα 32,2 ευρώ/μτχ. Μέχρι την επόμενη.
  • Μέτρα θεραπείας για τους πλειστηριασμούς αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση. Μεταξύ σφύρας (εκλογές) και άκμονος (επενδυτική βαθμίδα), η διαχείριση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα.
  • Για τα mezzanines το Χρήμα Week ήταν από τα πρώτα μέσα που ανέδειξε κυρίως την προοπτική μελλοντικής απόδοσης, από τη στιγμή που θα λειτουργούσε η διαχείριση/εκκαθάριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
  • Δεν ξάφνιασε η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την «παύση» των επαφών με την Wade Adams –το αντίθετο. Στην αγορά «σερνόταν» το θέμα από τα μέσα και μετά του Φεβρουαρίου. Και τώρα; Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν, εναλλακτικές για τη Reggeborgh και επιλογές;
  • Ολική επαναφορά για την «Αττική Οδό» το 2022, σε κυκλοφορία, έσοδα κ.λπ. Οι καλύτερες επιδόσεις του Ιανουαρίου 2023 από τον αντίστοιχο του 2019, το πιθανότερο να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» για τη διεκδίκηση της «χρυσοφόρας σύμβασης». Θεωρητική μάλλον η καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαΐου για την υποβολή οικονομικών προσφορών –το πιθανότερο να παραταθεί, να ορκιστεί και νέος αρμόδιος υπουργός κ.λπ.
  • Καλά και κακά νέα από Βουκουρέστι για ΔΕΗ. Το deal για την Enel Romania θεωρείται κλεισμένο, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση της ρουμανικής δικαιοσύνης για την επιβολή (ή όχι) φόρου στα υπερκέρδη της θυγατρικής του ιταλικού κολοσσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ