Νέα ψήφος εμπιστοσύνης από τις ΗΠΑ.
Με 3+1 συνεδριάσεις να μένουν για την ολοκλήρωση του 2022, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται ήδη προς το 2023, χρονιά-κρησάρα και για την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματική & επενδυτική κοινότητα.
Με συγκριτικό πλεονέκτημα την φετινή υπεραπόδοση της εγχώριας αγοράς (μετοχών και ομολόγων), η εκκίνηση γίνεται από σημείο καλύτερο έναντι των αναπτυγμένων και της πλειονότητας των αναδυόμενων, με προσδοκίες αλλά και στοιχήματα που θα πρέπει να κερδηθούν.
Συμπεριλαμβανόμενου του πολιτικού.
  • Σε αυτή την συγκυρία η στήριξη του “αμερικανικού παράγοντα” είναι διακριτή είτε αφορά την παρουσία της ExxonMobil (σε κοινοπραξία με την HelleniQ Energy) είτε την “ψήφο εμπιστοσύνης” επενδυτικών τραπεζών-οίκων του μεγέθους μίας JP Morgan Chase.
Ειδικότερα, στο επενδυτικό μέτωπο σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων JPMC, Morgan Stanley, Goldman Sachs και Jefferies έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα τόσο για την ανθεκτικότητα-που προβλέπουν ότι θα επιδείξει η ελληνική οικονομία το 2023 εν μέσω υφεσιακού περιβάλλοντος στην Ευρώπη- όσο για τις προοπτικές/προκλήσεις.
Μάλιστα η Goldman Sachs εμφανίζεται “ταύρος” για το 2023 αυξάνοντας τις πιθανότητες απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στην ερχόμενη χρονιά.