Ο πρωθυπουργός έφτασε, αργά χθες το βράδυ, μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην χώρα χορηγό του τουρκικού καθεστώτος…

Η ελληνική στρατηγική για ανοίγματα στις χώρες του Κόλπου δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει το πλούσιο εμιράτο του Κατάρ.

Στη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες τα ενεργειακά ζητήματα, με τις ελληνικές επιδιώξεις να σχετίζονται με τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

  • Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προοπτικές εμβάθυνσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, τη στιγμή που σταθερή παραμένει η πυξίδα της Αθήνας στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας (και κυρίως του φυσικού αερίου) και της ενεργειακής ασφάλειας, με κινήσεις που έχουν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα.

Το Qatar είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές LNG στον κόσμο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού μπορεί να ανοίξει παράθυρο συνεργασίας, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει γέφυρα μεταφοράς ενέργειας από το Qatar σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και πύλη εισόδου, μέσω σταθμού της Ρεβυθούσας, καθώς και του νέου σταθμού της Αλεξανδρούπολης.

Πέραν των ενεργειακών θεμάτων, που θα αποτελέσουν την αιχμή των συζητήσεων στη Ντόχα, ο πρωθυπουργός και ο εμίρης του Κατάρ θα εστιάσουν και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ