Οι εγκαταστάσεις της ιστορικής Χαρτοποιίας Λαδόπουλου αλλάζουν μορφή, με στόχο να καταστούν ένα πολυδύναμο πολιτιστικό, κοινωνικό και διοικητικό κέντρο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το “masterplan” με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ελλάδα, μετά το Ελληνικό, θα φιλοξενούνται εμπορικές εγκαταστάσεις επαγγελματικοί χώροι, χώροι πολιτισμού και εκπαίδευσης, καθώς και κτήρια κοινωνικής πρόνοιας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, που έχει δικαίωμα χρήσης για 30 χρόνια, στόχος είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία studio για τη νεολαία,  αιθουσών χορού, χώρων για τη δημιουργία παραρτήματος του Δημοτικού ωδείου και γραφείων διοίκησης για κάλυψη των αναγκών του δήμου.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες της συνοικίας και των εργαζομένων των υπηρεσιών.

Το έργο προβλέπει τη δόμηση κτιρίων συνολικού εμβαδού 41.790 τμ. Εξ αυτών:

-Για τη Διοίκηση 24.650 τμ

-Για την Εκπαίδευση 8.800 τμ

-Για τον Πολιτισμό 1.000 τμ

-Για Εστίαση – Αναψυκτήρια 1920 τμ.

Το project έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με την εν μέρει στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διεξήχθη, το πρώτο βραβείο απέσπασε το σχήμα στο οποίο μετέχουν οι: Κωνσταντίνος Φέτσης (αρχιτέκτονας μηχανικός), Αναστασία Γκολιομύτη (αρχιτέκτονας μηχανικός), Δημήτριος Γιαννέλος (αρχιτέκτονας μηχανικός), Bruno Malusa (αρχιτέκτονας μηχανικός), Αλέξανδρος Γερούσης (αρχιτέκτονας μηχανικός), Άρη Καλαντίδης, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Μαριάνα Γεωργουλοπούλου (μέλη ομάδας συμβούλων).

Αναλυτικά τις προτάσεις και τα σχέδια μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ