Για την τελική έγκριση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι ο δρόμος θα ήταν έτοιμος το 2019, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που έκανε το 2015 ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό, που είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και να σπάσει το έργο σε κομμάτια. «Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγελαφικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», υπενθύμισε.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η εμπειρία έδειχνε πως ο δρόμος δε θα γινόταν ποτέ εάν παρέμενε «σπασμένος» σε οκτώ κομμάτια, για αυτό και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπήκε σε διαπραγμάτευση ώστε ο δρόμος να επιστρέψει στον παραχωρησιούχο προκειμένου να γίνει και φθηνά και γρήγορα.

Επισήμανε ότι η έγκριση της Κομισιόν ήρθε μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την καθοριστική παρέμβαση και του πρωθυπουργού. Και προανήγγειλε ότι: «Το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και θα είναι έτοιμο τέλος του 2023- αρχές του 2024».

ΜΜΜ

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα έφτασε το 55% και ότι καθημερινά γίνονται σημειακές παρεμβάσεις και εντείνονται οι έλεγχοι στις γραμμές με την περισσότερη κίνηση, ώστε να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ