Για μια ‘’νέα συνθήκη’’ ακόμη μία φορά, λόγω της ‘’Ομικρον’’ και της επιβολής νέων περιορισμών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας χθές από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκυρία αυτή την στιγμή φέρνει συνεχείς προκλήσεις και ανατροπές, ωστόσο

«διατηρούμε την αισιοδοξία μας γιατί ο κλάδος είναι ισχυρός και στάθηκε όρθιος σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Φτάσαμε στο σήμερα να κλείνουμε τη χρονιά κοντά στο 55% του 2019, όμως τα πράγματα αλλάζουν ξανά. Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε μία νέα συνθήκη. Ηδη οι τελευταίες ώρες έχουν κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση με την επιβολή εκ νέου ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ο τουρισμός απέδειξε για μια ακόμα φορά, στις πλέον δύσκολες συνθήκες, τη μέγιστη συμβολή του στην εθνική οικονομία. Η ανάκαμψη θα καθυστερήσει μερικούς μήνες ακόμη γιατί έχουμε μπροστά ένα δύσκολο χειμώνα μέχρι την άνοιξη, όπου θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφήνουμε την πανδημία πιο πίσω.

 Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη, κι αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου όλοι μαζί, ιδιωτικός τομέας, κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός θα στραφεί από την αυτοσχέδια ανάπτυξη σε έναν πιο προσεκτικό, στοχευμένο και ουσιαστικό τρόπο εργασίας. Για να επανέλθουμε καλύτεροι πρέπει να σκεφτούμε, να μάθουμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον με καθαρό μυαλό και ταπεινότητα.

Με συνέργειες και συμπράξεις μπορούμε να διαμορφώσουμε την ατζέντα για την πραγματική μεταμόρφωση του τουρισμού και μετάβαση στην επόμενη μέρα».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ