Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με -0,31% και εν συνεχεία οι απώλειες εντάθηκαν, με όλα τα blue chips να περνούν σε αρνητικό έδαφος. O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 740,88 μονάδες με πτώση της τάξης του 1,95% και σε νέα χαμηλά έτους, ενώ οι απώλειες νωρίτερα είχαν φτάσει το 2,61%. Ο τζίρος έχει “ανεβάσει” ρυθμούς και κινείται στα 53 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,71% στις 1.964,2 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξης του 2,16% και στις 788,92 μονάδες σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, όταν νωρίτερα είχε αγγίξει το -3,14%.

Οι τραπεζικές μετοχές κινδυνεύουν πλέον να εκμηδενίσουν όλα τα κέρδη από το ράλι του Απριλίου τα οποία είχαν ξεπεράσει το 30%, με τον τραπεζικό δείκτη να πλησιάζει το -25% από τις αρχές του μήνα. Αν και η μετοχή της Alpha Bank έκανε ένα δυναμικό “γύρισμα” από το -3,33% που είχε φτάσει νωρίτερα και κινήθηκε με οριακά κέρδη +0,11%, στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στο κόκκινο (-0,78%). Οι υπόλοιπες τράπεζες συνεχίζουν να δέχονται έντονες ρευστοποιήσεις με την Εθνική να βρίσκεται στο -2,94%, την Πειραιώς στο -4,17% και την Eurobank στο -2,44%.

Στα μη τραπεζικά blue chips η εικόνα είναι έντονα αρνητική, με μόνο τις Τιτάν και Grivalia να “διασώζονται” με κέρδη 0,97% και 0,12% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι Jumbo, Motor Oil, Βιοχάλκο και Aegean.

Το κλίμα στα ελληνικά ομόλογα έχει επιδεινωθεί έντονα πλέον, με αποκορύφωση την σημερινή ημέρα, θέτοντας σημαντικά ερωτηματικά στον δρόμο της “καθαρής” εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα αλλά και το “πότε” και το “αν” της επόμενης έκδοσης ελληνικού ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομόλογου σημειώνει άνοδο της τάξης του 10% και στο 4,945%, επίπεδα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει από τον περασμένο Νομεβριο. Η απόδοση στο ελληνικό 5ετές ομόλογο εκτοξεύεται ακόμη πιο έντονα, στο 4,26% με άνοδο της τάξης του 25%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ