Απώλειες καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και την πτώση του πετρελαίου. 

Αρκετές αγορές, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,59%, ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε πτώση 0,16%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά 0,16%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,35%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,64%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 0,83%.

Με τις αγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία κλειστές την Δευτέρα, η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα της Ιταλίας και την βουτιά άνω του 2% του FTSE MIB εν μέσω πιέσεων από την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην χώρα, όπου οι ευρωσκεπτικιστές απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, μετά το βέτο που άσκησε ο Πρόεδρος Ματταρέλλα.

Πλέον το βλέμμα στρέφεται στις επικείμενες πρόωρες κάλπες. Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα ανέθεσε χθες στον Κάρλο Κοτταρέλλι, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.