Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα αντιμετωπίζει τη νέα μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν η BioNTech και η Moderna, ενώ και οι δύο εταιρίες θα έχουν τα εμβόλια γρήγορα έτοιμα, όπως λένε. Η Pfizer λέει σε λιγότερο από 4 μήνες. Στο μεταξύ θα ξέρουν σε 2-6 εβδομάδες αν τα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν, παρέχουν προστασία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επεξεργάζεται τη διαμόρφωση του εμβολίου που έχει δημιουργήσει με την Pfizer για την αντιμετώπιση της Όμικρον και θα μπορούσε να έχει διαθέσιμο το νέο σκεύασμα της ακόμα και μέσα σε 100 ημέρες, εάν χρειαστεί.

Η BioNTech είχε ανακοινώσει, πως ξεκίνησε μελέτες για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη νότια Αφρική προκειμένου να ετοιμάσει ένα νέο εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει καλύτερα την Όμικρον.  Είχε πει ότι θα έχει απαντήσεις το πολύ σε δύο εβδομάδες.

Η μετοχή της Pfizer ξεκινά ανοδικά τη Δευτέρα με μικρή  άνοδο ενώ είχε σημειώσει άνοδο 6,11% στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Και η μετοχή της BioNΤech με άνοδο 14,19% την Παρασκευή, ξεκινά σήμερα με μεγάλη άνοδο πάνω από 6%.

Η μετοχή της Moderna είχε άνοδο 20,57% την Παρασκευή και ξεκινά σήμερα με μεγάλη άνοδο πάνω από 10%. Η μετοχή της Astra Zeneca σημείωσε μικρή άνοδο λιγότερο από 1% την Παρασκευή και σήμερα ξεκινά με οριακή διόρθωση.

Στο μεταξύ και η Moderna είναι σε διαδικασία έρευνας της νέας μετάλλαξης προκειμένου να ετοιμάζει καινούργιο εμβόλιο, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Στα πλαίσια αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε ότι τα στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων θα γίνουν γνωστά σε διάστημα 2 έως 6 εβδομάδων.

Σε συνέντευξή του δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι υψηλής μεταδοτικότητας, ενώ θεωρεί πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πολλές κυβερνήσεις θα επιβραδύνουν την μετάδοση του ιού.

Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναπτύξει μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της που θα στοχεύει συγκεκριμένα τη νέα μετάλλαξη η οποία εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και χαρακτηρίζεται «ανησυχητική» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Moderna «θα αναπτύξει γρήγορα ένα υποψήφιο εμβόλιο για μια αναμνηστική δόση συγκεκριμένα για την παραλλαγή Όμικρον», ανέφερε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία στην ανακοίνωσή της.

«Η αναμνηστική δόση ενός εγκεκριμένου εμβολίου συνιστά τη μόνη επί του παρόντος διαθέσιμη στρατηγική για την ενίσχυση της φθίνουσας ανοσίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ