Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας / Πρόεδρος Enterprise Greece στο SEVE EXPORTS SUMMIT VIII με τίτλο: «Η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας στην μετά Covid εποχή».

“Η πανδημία λάβωσε την παγκόσμια οικονομία. H Ελλάδα, εξήλθε από την οικονομική κρίση, και αντιμετώπισε τις νέες δυσκολίες ως μεγάλη πρόκληση. Η παρούσα κυβέρνηση με όραμα για μία ισχυρή Ελλάδα, θέλει να την καταστήσει πυλώνα σταθερότητας. Ο δρόμος της μεταρρύθμισης είναι αυτός που ακολουθούμε. Το όφελος στοχευμένων μεταρρυθμίσεων θα είναι μεγάλο”.

“Αποστολή μας είναι η ανάπτυξη της οικονομικής διπλωματίας. Με συνεκτική δομή και με τη λειτουργία πύλης εξωστρέφειας παρέχονται πολύτιμα εργαλεία για τους εξαγωγείς. Δημιουργήσαμε νέα δομή στρατηγικής σημασίας, ως εργαλείο εξωτερικής στρατηγικής, εκπονήσαμε εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας”.

Παράλληλα, ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι στο πεδίο βρίσκονται οι χώρες των Βαλκανίων.

Με 9 δισ. ευρώ σε έργα υποδομών και έργα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, θα ενημερωθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και ως Enterprise Greece άμεσα σχεδιάζουν μετά το Βελιγράδι να επισκεφτούν κι άλλες χώρες. Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το Balκan Forum στη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα στηρίζει την συνοχή, την ανάπτυξη και ένταξη των δυτικών βαλκανίων στην ΕΕ με σεβασμό στους κανόνες.

“Για να τελεσφορήσει η προσπάθειά μας θα πρέπει να συγκλιθεί το εθνικό συμβούλιο εξωστρέφειας. Κεντρική προτεραιότητα αποτελεί η συνεργασία κυβέρνησης, περιφέρειας, φορέων, επιχειρήσεων για να αναδειχθεί η ελλάδα”.

“Όλα τα σχέδια και οι δράσεις δεν απευθύνονται στους μεγάλους εξαγωγικούς ομίλους αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις, θέλουμε να βοηθήσουμε κάθε γωνιά της Ελλάδας” τόνισε ο κ. Σμυρλής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ