Μπαράζ ακυρώσεων τουριστικών πακέτων καταγράφει η εταιρεία κρατήσεων TUI κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η “πράσινη λίστα” τουριστικών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης. Οι ακυρώσεις αφορούν πακέτα και στη χώρα μας, για τον μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα:
– Έως και τις 4 Ιουλίου σε: Ελλάδα – Κρήτη (Χανιά), Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Για την ίδια περίοδο ακυρώσεις υπάρχουν και για άλλους προορισμούς και ειδικότερα: Αρούμπα, Κροατία, Κύπρο, Ιταλία, Τζαμάικα, Μάλτα, Ισπανία – Ηπειρωτική Ισπανία, Φορμεντέρα, Μαγιόρκα , Ίμπιζα, Μενόρκα, Λα Πάλμα, και όλες τις προγραμματισμένες διακοπές σε προορισμούς της κατηγορίας “λίμνες και βουνά.
Επίσης για την περίοδο έως και 11 Ιουλίου ακυρώνονται πακέτα σε: Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Μεξικό, Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Jet2 να ακυρώσει όλες τις διεθνείς και τουριστικές πτήσεις της έως και την 1η Ιουλίου, και ενώ η Easyjet “επανεξετάζει” το πρόγραμμα δρομολογίων της.

 

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, η TUI ακύρωσε επίσης όλες τα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν πτήσεις τρίτων προς Ινδονησία, Μαλδίβες, Μαυρίκιο, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ταϊλάνδη και ΗΑΕ έως τις 11 Ιουλίου.