Ο Νίκος Δρανδάκης είναι ένας από τους πρωτοτάτες του Ελληνικού startup οικοσυστήματος. Πέτυχε αυτό που πριν λίγα χρόνια φανταζόταν αδιανόητο. Να φτιάξει μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία η οποία να κάνει scale, να τα βάλει με μεγαθήρια όπως το Uber και να κερδίσει τη μάχη στις αγορές που κονταροχτυπήθηκαν. Αποτέλεσμα το valuation της εταιρείας που δημιούργησε πριν περίπου 10 χρόνια να εκτοξευθεί στα ύψη και το exit που ακολούθησε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ever για ελληνική startup.

Αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία και ο Νίκος αυτή τη φορά (έχει ξαναμιλήσει στο Startup Grind Athens, δείτε το video της πρώτης εκδήλωσης εδώ) δε θα μιλήσει για το BEAT καθώς έχει αποχωρήσει.

Η εξοντωτική πίεση και οι απίστευτοι ρυθμοί που απαιτούνται από έναν επιχειρηματία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει όλοι μας να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια να προσέχουμε το σώμα μας.

Έτσι κάπως γεννήθηκε και η ιδέα για το επόμενο project του Νίκου, που αυτή τη φορά καταπιάνεται με έναν όρο όχι και τόσο γνώριμο στο Ελληνικό κοινό, το biohacking. H ιδέα του «παντρεύει» τις συσκευές που μετρούν τα επίπεδα του ζαχάρου και άλλων ζωτικών λειτουργιών με εξειδικευμένες εφαρμογές που μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας για να το βελτιώσουμε.

Η Sync όπως λέγεται η νέα startup έρχεται να απαντήσει στο βασικό πρόβλημα του πολύ κακού μεταβολισμού ο οποίος σχετίζεται με την διατροφή που δεν «ταιριάζει» στον οργανισμό μας, αλλά και την έλλειψη άσκησης. Μάλιστα, η Sync ακουμπά περισσότερο στον κλάδο της ευεξίας, καθώς απευθύνεται σε οποιονδήποτε νοιάζεται για την βελτίωση της καθημερινότητάς του και της υγείας του, χωρίς αναγκαστικά να πάσχει από κάποια ασθένεια.