Χρήσιμα τα συμπεράσματα από την διπλή “έξοδο” στις αγορές, δημοσίου και Motor Oil.

Στις διεθνείς και στην εσωτερική “δημόσιος” και “ιδιωτικός” τομέας κατέδειξαν αυτό, που είναι κοινή εκτίμηση εκτός και εντός. Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να ζητώνται μεθοδικά, με πρόγραμμα, προϋποθέσεις, εγγυήσεις και το πολύ σημαντικό εμπιστοσύνη/αξιοπιστία.

Όντως η προσφορά τόσο για το 30ετές -του Δημοσίου- όσο το 7ετές της ΜΟΗ ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των αναδόχων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια. Σε αυτό το κλίμα και η ΔΕΗ πρόσθεσε επιπλέον άλλα 100 εκατ. ευρώ, την περασμένη Δευτέρα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν, πως το όλο κλίμα θα συμβάλλει στην βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, την εμβάθυνση της αγοράς μέσω της προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων. Παράλληλα εκδόσεις, αναδοχές και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμορφώνουν ένα πλέγμα όπου θα γίνουν business με επενδυτικά σπίτια, θα “τρέξουν” προμήθειες, θα δημιουργηθούν συνθήκες μόχλευσης δεδομένης (και) της “ρηχότητας” της ελληνικής αγοράς αλλά και της χαμηλής αποτίμησης της (58 δισ. ) σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Παράλληλα εισηγήσεις investment bankers έχουν υποβληθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες της μεγάλης- μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που ωστόσο δεν έχουν λάβει- ακόμη- κατ’ αρχήν θετική εισήγηση από τα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων. Το πιθανότερο, όμως, είναι πως στην συνέχεια του έτους και πάντα ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές χρήματος ο κατάλογος θα διευρυνθεί.

Τούτων δοθέντων το ερώτημα, που -εκ των πραγμάτων- γεννάται είναι γιατί ενώ.. βρέχει χρήμα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθούν να “κρατούν ομπρέλα”.  Πώς είναι δυνατόν, ούτε μία μεγάλη, μεσαία ή μικρή εταιρεία να μην δείχνει ενδιαφέρον για να περάσει από την (υποκείμενη) αγορά της Λεωφόρου Αθηνών την ώρα, που η “έξοδος” εισηγμένων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τις πταίει; και το ερώτημα διόλου θεωρητικό απευθύνεται (πρωτίστως) στους καθ’ ύλην αρμόδιους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 23/03/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ