Όπως έγραψε χθες το Banks, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποχαιρέτησε τον Λευκό Οίκο, επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο και εγκατέλειψε το οβάλ γραφείο.

Φρόντισε όμως να πάρει μαζί του… ως ενθύμιο τα δώρα που έλαβε την περασμένη χρονιά, με την αξία των οποίων να ανέρχεται στις 40.000 δολάρια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Μεταξύ των δωρητών συγκαταλέγονται οι Boeing Co, Apple Inc και Ford Motor Co.

Το πιο ακριβό από τα δώρα ήταν ένα μπρούτζινο γλυπτό αξίας 25.970 δολαρίων, που απεικονίζει Αμερικανούς πεζοναύτες να ανυψώνουν την αμερικανική σημαία στην Ίβο Τζίμα, στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το δώρο προήλθε από τον πρόεδρο του Greatest Generations Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα το Ντένβερ, αφιερωμένο στους Αμερικανούς βετεράνους πολέμου.

Πολλά από τα δώρα ήταν σετ μπαστουνιών γκολφ. Επίσης ο πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ Τζούνιορ δώρισε στον Τραμπ ένα δερμάτινο μπουφάν αξίας 529 δολαρίων. Ο CEO της Apple Τιμ Κουμ του χάρισε έναν Mac Pro υπολογιστή αξίας 5.999 δολαρίων, ο πρώτος που κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο της Apple στο Όστιν του Τέξας.