Παρά τη δύσκολη συγκυρία η ναυτιλιακή Diana Shipping Inc., συμφερόντων του εφοπλιστή Σ. Παληού συνεχίζει την έντονη δραστηριοποίησή της στον τομέα του ξηρού φορτίου χύδην.

Η Diana Shipping Inc. ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που της ανήκει εξ ολοκλήρου, Μνημόνιο Συμφωνίας για την πώληση του πλοίου “Oceanis”, το οποίο κατασκευάστηκε το 2001, με παράδοση στον αγοραστή το αργότερο έως τις 16 Απριλίου 2021. Η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 5,75 εκατομμύρια US $ προ προμηθειών.

Η Εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής της, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την EGPN Bulk Carrier Co., Limited, του Χονγκ Κονγκ, για ένα από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου Capesize, το “New York”.

Το μεικτό επιτόκιο ναύλωσης ανέρχεται σε 14.000 $ ημερησίως, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο έως τις 16 Απριλίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2022 το μέγιστο. Η χρονοναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου 2020.

Το «New York» είναι ένα πλοίο ξηρού φορτίου Capesize 177.773 dwt που κατασκευάστηκε το 2010.

Αυτή η δραστηριότητα αναμένεται να αποφέρει περίπου 6,57 εκατομμύρια δολάρια Ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο του χρόνου ναύλωσης.

Με την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας πώλησης και των πωλήσεων ενός Panamax, του Coronis και ενός  Capesize, η Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 4 Newcastlemaxes, 12 Capesizes, 5 Post-Panamaxes, 5 Kamsarmaxes και 11 Panamaxes.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ