Όλα δείχνουν πως η νέα περίοδος Λαγκάρντ θα είναι είναι εντελώς διαφορετική για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Περισσότερο εξωστρεφής, περισσότερο διαφανής και κοινωνικά ευαίσθητη. Η Christine Lagarde δείχνει διαρκώς τη δέσμευση για την προώθηση της ακεραιότητας, την χρηστή εταιρική διακυβέρνηση και τα υψηλότερα δεοντολογικά πρότυπα.

Χθες, η διοίκηση της ΕΚΤ ανακοίνωσε ένα νέο ενισχυμένο εσωτερικό πλαίσιο των καταγγελιών για την προστασία της ηθικής ακεραιότητας του θεσμικού οργάνου.

Δημιουργήθηκε ένα νέο εσωτερικό εργαλείο για την απλή και ασφαλή αναφορά πιθανών παραβιάσεων σε επαγγελματικά καθήκοντα, ακατάλληλης συμπεριφοράς ή άλλων παρατυπιών και τη δυνατότητα για τους καταγγέλλοντες και τους μάρτυρες να ζητούν προστασία από δυνητικά αντίποινα.

Το νέο τεχνολογικό εργαλείο επιτρέπει επίσης τις ανώνυμες αναφορές.

  • «Η ηθική συμπεριφορά υπερβαίνει την απλή συμμόρφωση με το νόμο, τους κανόνες και τις πολιτικές. Είναι μια δέσμευση που καθοδηγεί τη συμπεριφορά μας και μας οδηγεί να κάνουμε τη σωστή επιλογή, ακόμη και αν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις ή βρισκόμαστε υπό πίεση», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
  • «Το νέο πλαίσιο για τις καταγγελίες ενισχύει την αφοσίωση της ΕΚΤ στις κοινές αξίες της και ενθαρρύνει το προσωπικό να δρα με πλήρη εμπιστοσύνη».

Το νέο τεχνολογικό εργαλείο θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες εβδομάδες.

Το διαδικτυακό εργαλείο εσωτερικής αναφοράς συμπληρώνει τον υφιστάμενο μηχανισμό αναφοράς παραβιάσεων της ΕΚΤ που χρησιμοποιείται κυρίως στην τραπεζική εποπτεία και διατίθεται εξωτερικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ