Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα φέρνει η νέα γραμμή χρηματοδότησης 330 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η ΔΕΗ από την ΕΤΕπ.
Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου.
Όπως έχει επισημανθεί από την διοίκηση της ΔΕΗ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για έργα ΑΠΕ σε συνδυασμό με νέες υποδομές αποθήκευσης ενέργειας και υδρογόνου, αλλά και project αποκατάστασης και αλλαγής χρήσης σε ορυχεία και λιγνιτικές μονάδες, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης.
Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30 MW(μεγαβάτ), που βρίσκεται κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200 MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50 MW φωτοβολταϊκών. Στα έργα ΑΠΕ περιλαμβάνεται ακόμη και μονάδα παραγωγής βιομάζας στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται επίσης πως στα σχέδια της ΔΕΗ περιλαμβάνεται και ο τομέας της ηλεκτροκίνησης. Ειδικότερα, προχωρά άμεσα στην τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στο εγχείρημα.
Μάλιστα, έχει ήδη προχωρήσει σε μνημόνια συνεργασίας με επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ, αεροδρόμια κλπ.) για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης.