Το Λονδίνο, μία κοσμοπολίτικη μητρόπολη, προσφέρει αμέτρητες επιλογές στους κατοίκους και τους επισκέπτες του, από εστιατόρια με αστέρια Michelin έως ξενοδοχεία πέντε αστέρων και οίκους επώνυμων σχεδιαστών.

Και τώρα, χάρη στην Barclays Bank, οι Λονδρέζοι μπορούν ακόμη και να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί για να επισκεφθούν ένα και… μοναδικό στο είδος του ATM.

Για τον εορτασμό της ετεροχρονισμένης «χρυσής επετείου» του ATM, η Barclays Bank στο Enfield, στο Βόρειο Λονδίνο, εγκατέστησε το πρώτο μηχάνημα ATM σε χρυσό, με αναμνηστική πλάκα και έστρωσε κόκκινο χαλί.

Όχι δεν το βρίσκετε στο Ντουμπάι, αλλά σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα…

Πριν από περίπου πενήντα χρόνια, ένας σκωτσέζος εφευρέτης με το όνομα John Shepherd-Barron έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται τα οικονομικά τους εφευρίσκοντας το πρώτο αυτόματο ταμείο. Τώρα, υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο.

Παρά τη νέα τεχνολογία που ανέδειξε τις διαδικτυακές και κινητές τραπεζικές συναλλαγές, το ATM εξακολουθεί να ευδοκιμεί. «Παρόλο που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια υιοθέτηση της ψηφιακής τραπεζικής και των πληρωμών με κάρτες, τα μετρητά παραμένουν κρίσιμο κομμάτι της καθημερινής ζωής των περισσότερων ανθρώπων – είτε πληρώνει για παντοπωλεία είτε κάνει καφέ» εξήγησε ο Raheel Ahmend από την Barclays.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ