Το 5ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε -ομόφωνα- την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης,  ιατρικού συνεδρίου eHealth forum 2014, στην εταιρεία επικοινωνίας MindWork.

Η κυρία Λίνα Νικολοπούλου κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Αθώα κρίθηκε και η  τότε γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος.

Οι τρεις δικαστές κατέληξαν ομόφωνα στην απόφασή τους υιοθετώντας πλήρως την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως του δικαστηρίου.
Το συγκεκριμένο συνέδριο eHealth Forum 2014 ανατέθηκε στην εταιρεία ΜindWork , κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014.
  • Στη δικαστική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρεία MindWork δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.
  • Αντίθετα συνέβαλε στο ελληνικό δημόσιο με έσοδα από ΦΠΑ περίπου 130.000€ παράλληλα με το μεγάλο άυλο όφελος για τη χώρα από την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.
  • Το συνέδριο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου κυρίως από εγγραφές και ιδιωτικές χορηγίες (περίπου 400.000€) και το κοινοτικό πρόγραμμα HORIZON 2020 (300.000€).
Οι χορηγίες εξασφαλίστηκαν αποκλειστικά από την εταιρεία MindWork, η οποία ανέλαβε σημαντικό οικονομικό ρίσκο με τη σύμβαση που υπέγραψε αν δεν εξασφάλιζε τις χορηγίες για την κάλυψη του προϋπολογισμού του συνεδρίου. H επιτυχία του συνεδρίου αναγνωρίστηκε από την αρμόδια διεύθυνση DG CONNECT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συγχαρητήρια επιστολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ