Τα δώρα της Βρετανίας στον Ελληνικό Τουρισμό συνεχίζονται. Οι χιλιάδες των Βρετανών τουριστών που δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τους αγαπημένους τους προορισμούς στις Ισπανικές ακτές, επέλεξαν την τελευταία στιγμή μαζικά την Ελλάδα.
Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στον κατάλογο των χωρών, από τις οποίες οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να τίθενται σε καραντίνα.
Υπήρξε μια φημολογία για ένταξη της Πορτογαλίας στην “κόκκινη λίστα”, αφού έχει ξεπεράσει το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων.
Υπήρξαν φήμες για πιέσεις που αφορούν την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από το Ενωμένο Βασίλειο.
Από την Βρετανική θέση, αποστασιοποιήθηκε, για πρώτη φορά, η Ουαλία.
Η Ουαλία στο εξής βάζει σε καραντίνα 14 ημερών τους ταξιδιώτες έρχονται στα αεροδρόμιά της από τα 6 ελληνικά νησιά (Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πάρος, Αντίπαρος και Κρήτη).
Μέχρι χθες, η Ουαλία χρησιμοποιούσε τον κατάλογο εξαιρέσεων όπως ορίζεται από την κυβέρνηση του Eνωμένου Βασιλείου.
- Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση “λόγω μεγάλου αριθμού περιπτώσεων κορωνοϊού, που εισήχθησαν στην Ουαλία από τουρίστες που επέστρεφαν από τα ελληνικά νησιά”.
Αξιωματούχοι της Βρετανικής Αρχής Δημόσιας Υγείας προσπαθούν να εντοπίσουν περισσότερους από 200 επιβάτες της Wizz Air, αφού οι αρμόδιες αρχές απέτυχαν να ειδοποιήσουν την αεροπορική εταιρεία ότι οκτώ ταξιδιώτες σε μια πτήση Ηράκλειο – Λούτον, είχαν βρεθεί θετικά σε κορωνοϊό.