Αν η ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την οικονομία της συμπρωτεύουσας, μπορεί να φανταστεί κανείς τις συνέπειες για το …μονίμως χιονισμένο…χωριουδάκι του Νταβός της Ελβετίας που κάθε χρόνο φιλοξενεί τις πολύ σημαντικές συνεδριάσεις τους Παγκόσμιου Οικονομικού Forum…

Η πολυαναμενόμενη ετήσια συνάντηση κορυφής της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη παίρνει αναβολή για το καλοκαίρι του 2021, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει διεθνώς η πανδημία του κορονοϊού.

«Το ετήσιο ραντεβού – που παραδοσιακά πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο – θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού», δήλωσε, σύμφωνα με το CNBCο Adrian Monck, γενικός διευθυντής του Φόρουμ.

  • «Η απόφαση να αναβληθεί το Φόρουμ δεν ήταν εύκολη, καθώς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη οι παγκόσμιοι ηγέτες να συναντηθούν και να σχεδιάσουν από κοινού το μονοπάτι της ανάκαμψης και το μεγάλο restart που χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία στη μετά τον κορονοϊό εποχή», σημείωσε επίσης ο Monck.
  • «Ωστόσο ακούσαμε τους ειδικούς και κρίθηκε ότι δεν είναι ασφαλές να πραγματοποιηθεί η κορυφαία διοργάνωση τον Ιανουάριο», τόνισε.