Κατά τoυ κολοσσού Αpple στρέφεται δικαστικών η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Shanghai Zhizhen Network Technology Co., ζητώντας αποζημίωση 1,43 δις δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch η αγωγή αφορά παραβίαση ευρυσιτεχνίας, και συγκεκριμένα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που χρησιμοποιεί η Apple, η οποία σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η ίδια.

H Siri που είναι εγκατεστημένη στα smartphone και στα laptop της Apple, επιτρέπει στους χρήστες να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου ή να πραγματοποιούν φωνητικά μια σειρά άλλες εργασίες στις συσκευές τους.

Ήδη από τα τέλη Ιουνίου, ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας είχε αποφανθεί ότι η εν λόγω εταιρεία ΑΙ κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στην Κίνα, βάζοντας τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2012.

Έτσι, στο πλαίσιο της νέα αγωγής, η Shanghai Zhizhen, ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις, την παραγωγή και τη χρήση προϊόντων που παραβιάζουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.