Μόλις προ εβδομάδας ανακοινώθηκε επίσημα μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας που δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ελληνική Αγορά Ιδιωτικής Υγείας.

Πρόκειται για την πώληση της Ευρωκλινικής Αθηνών σε ομάδα επενδυτών του South East Europe Fund LP με τη συμμετοχή του management της εταιρίας (Management Buyout).

Η συμφωνία μία και στρατηγική, οι στόχοι πολλοί.

  • να τονωθεί περαιτέρω η θέση της στην αγορά
  • να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν οι υποδομές της
  • να διευρυθνεί η λίστα των παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας
  • να υλοποιηθούν νέες συμπράξεις και συνεργασίες στον κλάδο

Στο νέο σχήμα συμμετέχουν, πέραν της διοικητικής ομάδας της εταιρείας, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξένα και ελληνικά (σ.σ.οι 4 συστημικές τράπεζες), καθώς και το fund LPE II LP, το οποίο διαχειρίζεται η ΒΜΟ Private Equity, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  μέχρι 3,8 εκατ.ευρώ στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η κατάρτιση του νέου business plan από το ανανεωμένο μετοχικό σχήμα της Ευρωκλινικής, με βάση τανέα δεδομένα στην αγορά.

Στον σχεδιασμό προς τον δρόμο της ανάπτυξης αναμένεται να συμπεριληφθούν παρεμβάσεις όπως η προσθήκη νέων υπηρεσιών, κορυφαίων ιατρών, πλάνο επενδύσεων εξοπλισμού και υποδομών καθώς και συνεργασιών με ασφαλιστικές εταιρείες.

“Ο ισχυρότερος ισολογισμός και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές μας θα μας επιτρέψουν να επεκταθούμε περαιτέρω στην ιδιωτική αγορά υγειονομικής περίθαλψης και να προσφέρουμε στους ασθενείς, τους ασφαλιστές, τους γιατρούς και τους υπαλλήλους μας το ίδιο άριστο περιβάλλον και επίπεδο εξυπηρέτησης που είχαν συνηθίσει με το καλύτερο δυνατό κόστος. Η οριστικοποίηση αυτής της συναλλαγής κατά τη διάρκεια του lock down ήταν μεγάλη πρόκληση για μας, ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε και την ισχυρή στήριξη των μετόχων μας στα σχέδιά μας” ήταν τα λόγια του κ. Νικόλα Πλακόπητα, ο οποίος ηγήθηκε και συμμετείχε στη συναλλαγή και προσχώρησε στην Ευρωκλινική Αθηνών ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ.

Επιπλέον, στο πλάνο των επενδύσεων συγκαταλέγεται το ενδεχόμενο επέκτασης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου στους Αμπελόκηπους,με παράλληλη αύξηση της δυναμικότητας των κλινών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ