Η Αίγυπτος αποδεικνύεται σημαντικός κόμβος νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στη ζώνη Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της διεθνούς πλατφόρμας διασύνδεσης νεοφυών επιχειρήσεων με επενδυτές “venture capital” με έδρα το Ντουμπάι, όπως αναφέρει στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Η μελέτη καταγράφει την πρωτιά της Αιγύπτου για το πρώτο τρίμηνο του 2020 μεταξύ των χωρών της Μ. Ανατολής, αναφορικά με τον αριθμό συμφωνιών χρηματοδότησης τεχνολογικών startups, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 37% του συνόλου σε επίπεδο Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, τα ισχυρά “ατού” της Αιγύπτου στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων, είναι το εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος της αγοράς της και το υψηλό επίπεδο της στήριξης που παρέχει το κράτος στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η έκθεση υπογράμμισε επίσης την προσέλκυση αξιόλογου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό για τοποθετήσεις σε αιγυπτιακές startups στη διάρκεια του 2019, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες από τις 52 συνολικά επενδυτικές οντότητες (επενδυτικά ταμεία, εταιρείες κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου κλπ.) που σύναψαν χρηματοδοτικές συμφωνίες με νεοφυείς επιχειρήσεις στην Αίγυπτο, προέρχονταν από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ