Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει “πακέτο” μετοχών που κατέχει στην Banco BPI, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,4% του μετοχικού κεφαλαίου της πορτογαλικής τράπεζας. Αγοραστής είναι η ισπανική τράπεζα CaixaBank, η οποία μέσω της συναλλαγής αυτής θα αυξήσει το ποσοστό της στην Banco BPI στο 92,9%. Η αξία του deal ανέρχεται σε 178 εκατ. ευρώ ή 1,45 ευρώ ανά μετοχή της Banco BPI.

H CaixaBank ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει στην διαγραφή από το χρηματιστηριακό ταμπλό της Banco BPI κατ’ εφαρμογή της  χρηματιστηριακής νομοθεσίας της Πορτογαλίας ώστε να αυξήσει το ποσοστό της στην πορτογαλική θυγατρική της κατά 100%.

Επιπροσθέτως, Allianz και CaixaBank έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση της σύμπραξης του γερμανικού ομίλου και της Banco BPI στον κλάδο των ασφαλειών στην Πορτογαλία, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για την διανομή προϊόντων γενικών ασφαλίσεων την επόμενη δεκαετία. Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ασφαλειών ζωής της Allianz Portugal, η BPI θα συνεχίσει να τα διανέμει έως το τέλος του 2019. Στη συνέχεια, αναμένεται η BPI να αρχίσει να διανέμει προϊόντα ασφαλειών ζωής μέσω της BPI  Vida e Pensões.

Οι νέοι όροι συνεργασίας υπόκεινται στην έγκριση των διοικητικών συμβουλίων των Allianz Portugal και Banco BPI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here