Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, η Alibaba Group Holding, θα καθυστερήσει τη δημόσια εγγραφή της, ύψους έως 15 δισ. δολαρίων, στο Χονγκ Κονγκ, εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής αναταραχής στον ασιατικό οικονομικό κόμβο, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Τα σχέδια της Alibaba για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρακολουθούνται στενά από τη χρηματοοικονομική κοινότητα για ενδείξεις αναφορικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον στην ελεγχόμενη από την Κίνα περιοχή, ενώ δίνουν μια εικόνα για την ανάγνωση της κατάστασης από το Πεκίνο.

Ενώ δεν έχει οριστεί επίσημο χρονοδιάγραμμα, η Alibaba θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη συμφωνία με το Χονγκ Κονγκ έως τον Οκτώβριο, επιδιώκοντας να αντλήσει 10-15 δισ. δολάρια, όταν οι πολιτικές εντάσεις θα έχουν καταλαγιάσει και οι συνθήκες στην αγορά γίνουν ξανά ευνοϊκές, ανέφερε μία από τις πηγές.

Η απόφαση αναβολής του deal, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου, ελήφθη σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πριν από την τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Alibaba την περασμένη εβδομάδα.

Η καθυστέρηση αποδίδεται στην απουσία οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στο Χονγκ Κονγκ μετά από 11 εβδομάδες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας που γίνονταν ολοένα και πιο βίαιες και βύθισαν τη χώρα σε αναταραχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ