Πραγματοποιείται αύριο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, με βασικό μήνυμα «Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον»

Έξι προτεραιότητες πολιτικής για διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης της χώρας αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Παπαλεξόπουλος, την Τρίτη 29/6 στη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Η φετινή συνέλευση, με βασικό μήνυμα «Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον», θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων.
Στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης θα απευθυνθούν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ο Γενικός Διευθυντής, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, οι οποίοι θα κάνουν τον απολογισμό των δράσεων και του πολύπλευρου έργου του Συνδέσμου, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα ενημερώσει τα Μέλη για τις βασικές κατευθύνσεις και το πρόγραμμα δράσης του Συνδέσμου για την επόμενη χρονική περίοδο.

Οι 6 προτεραιότητες

Οι έξι προτεραιότητες στις οποίες αναμένεται να αναφερθεί ο Δ. Παπαλεξόπουλος, είναι:

 1. Να φέρουμε πιο κοντά τις επιχειρήσεις στην κοινωνία, ξεκινώντας από το τι μπορούμε εμείς, οι επιχειρήσεις, να κάνουμε καλύτερα
 2. Να προωθήσουμε τη συλλογική μας ικανότητα σαν κοινωνία και οικονομία να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς
 3. Να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εργαζόμενων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα
 4. Να δουλέψουμε συστηματικά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας μας, με τρόπο που συνδυάζει βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα
 5. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιταχύνουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό
 6. Να δουλέψουμε για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ως βάση για μια πιο ανθεκτική οικονομία με καλύτερες θέσεις εργασίας

Οι ομιλίες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τον απολογισμό των δράσεων, στο δεύτερο μέρος της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρας.

Θεματικές προεταιρότητες

Μετά την κύρια ομιλία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, Δ. Παπαλεξόπουλου προς τα μέλη, και σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν τις θεματικές προτεραιότητες του Συνδέσμου στα μέλη.
Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για:

 • Βιομηχανική Στρατηγική: Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ
 • Εργασιακά, Εκπαίδευση & Δεξιότητες: Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, CHIPITA A.E.
 • ESG: Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, MYTILINEOS
 • Φορολογικά θέματα: Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.
 • Καινοτομία: Ο κ. Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος ΔΣ, UPSTREAM A.E.
 • Πράσινη Οικονομία: Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
 • Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη & Ισότητα: Η κυρία Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος, UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε.
 • Δράσεις για ΜμΕ: Ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Μ.Γ. Α.Ε.

Το απόγευμα η ανοιχτή εκδήλωση

Θα ακολουθήσει το απόγευμα, η ανοικτή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Σακελλαροπούλου, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO της Pfizer, Albert Bourla (σε απευθείας σύνδεση) και του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, Δ. Παπαλεξόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here